You, the petitioner
Petitie   for website   960x640

Steun de mensenrechten van vrouwen

932 signatures

Zelfbeschikkingsrecht. De vrijheid om te leren, om te werken, om lief te hebben zoals je zelf wilt. De meeste vrouwen in Nederland zijn beschermd door rechten en vrijheden, maar niet allemaal. Zij zijn niet te gast bij talkshows; zij demonstreren niet op het Malieveld. Hun verzet is in stilte, en ongezien achter gesloten deuren.

Petition

We

Voorvechters van inclusieve vrouwenrechten

 

observe

dat er nog steeds tienduizenden vrouwen en meisjes zijn in ons land die niet eens over hun eigen leven en lichaam kunnen beschikken. Bijvoorbeeld omdat ze gevangen zijn in hun eigen huis, in huwelijkse uitbuiting. Er zijn in Nederland 41.000 vrouwen die genitaal zijn verminkt en duizenden jonge meisjes die het gevaar lopen dat lot te ondergaan.

 

and request

om zo snel mogelijk:

  1. Huwelijkse slavernij en uitbuiting van vrouwen strafbaar te stellen door het op te nemen in het wetsartikel tegen mensenhandel;
  2. Zorg te dragen voor vergoeding van hersteloperaties voor besneden vrouwen, en vrij te stellen van de eigen bijdrage;
  3. pal te staan voor de zelfbeschikking en emancipatie van alle vrouwen die zich in Nederland bevinden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-31 
Lead petitioner:
Shirin Musa 
Organisation:
Femmes for Freedom 
Website:

History

Signatures